...
Zelf inpakken of logistiek via Bol.com?

Zelf inpakken of logistiek via Bol.com?

Zelf inpakken of logistiek via Bol.com? Veel mensen die beginnen met verkopen via Bol zoeken als eerste alles tot in de puntjes uit. Eén van de vragen die je jezelf dan gaat stellen is of je je bestellingen zelf moet inpakken of moet je ze laten verzenden door Bol?!

Er zijn eigenlijk drie opties qua verzenden als je via Bol verkoopt.

Dit zijn ze:

  • Je kunt ervoor kiezen om de producten in je huis op te slaan en zodra er een bestelling is ze zelf in te pakken en naar het postkantoor brengen.
  • Optie twee is de verzending door een e-fulfilment Centre te laten doen.
  • Als laatste kan je ervoor kiezen om je producten deels of volledig bij Bol te stallen.

Optie 1

Het grootste deel van de verkopers via Bol zal in het begin zelf zijn producten inpakken. In veel van de gevallen in dit efficiënter. Je laat de producten dus naar je eigen huis toe verzenden en je laat ze in je schuur, kelder of kamer liggen. Wanneer iemand iets heeft bestelt pak jij de bestelling in en en breng je het naar het postkantoor. Vervolgens moet je wachten op de track&trace code en die invullen zodat de klant zijn pakketje kan volgen.

Dit is om mee te beginnen handig, maar als je 50 bestellingen per dag hebt heb je er geen plek meer voor en zal het je niet lukken qua tijd. Dan moet je dus naar een andere oplossing zoeken.

Optie 2

Je kunt er ook voor kiezen om de verzending door een e-fulfilment Centre te laten doen. Je kan op deze manier je producten rechtstreeks naar je e-fulfilment Centre laten verzenden. Zodra er een bestelling is pakken zij het pakketje in en verzenden ze het.

Zelf inpakken of logistiek via Bol.com?

Optie 3

De laatste optie is dat je je producten kunt laten verzenden door Bol. Dit heet Logistiek Via Bol (afgekort LVB). Je besteld jou producten en laat ze naar je huis toe verzenden. Dit hoeft niet altijd, maar meestal wel. De reden hiervoor is dat Bol de producten op een bepaalde manier ingepakt wilt ontvangen. Ook moeten je producten allemaal een speciale sticker hebben. Dit kan je zelf doen of laten doen door Bol voor 18 cent. Het grootste voordeel is dat in veel gevallen LVB goedkoper is dan het zelf verzenden of het laten doen door een e-fulfilment Centre. Ook krijg je bepaalde vinkjes (zie onderstaande afbeeldingen). Het laatste voordeel aan LVB is dat Bol een deel van jouw klantenservice voor je doet.

Conclusie

Als je begint met verkopen via Bol lijkt het ons het beste om zelf je producten in te pakken. Je hebt zo zelf je producten gezien en leert hoe het werkt. Wanneer je meer bestellingen krijgt is het handig om te gaan kijken naar een e-fulfilment of LVB. Wat het beste is verschilt voornamelijk aan de grote van jou producten. Als je hele grote producten verkoopt is er een kans dat dat niet bij Bol in het magazijn past en dan moet je dus wel opzoek naar een e-fulfilment Centre.

Zelf inpakken of logistiek via Bol.com’?

Lees ook onze andere blogs over Bol:

Wat is Logistiek via Bol (LVB)?

Bol of Dropshipping