...

Wat is Dropshipping?

Wij krijgen vaak de vraag wat dropshipping precies is en hoe het werkt. In deze blog gaan we dit duidelijk uitleggen zodat jij aan iedereen die dit vraagt een duidelijk antwoord kunt geven, en voor jezelf duidelijk hebt wat dropshipping is. 

Dropshipping is het verkopen van andermans (fysieke) producten over het internet. Jij bent de tussenpersoon en ontvangt voor het verkopen van de producten een percentage. 

Voordelen

De grootste voordelen van dropshipping zijn dat je geen kantoor en voorraad nodig hebt. De reden hiervoor is dat de dropshipper dit regelt, hij heeft een kantoor en maakt de producten. Hetgeen wat jij nodig hebt is een webshop. Ook is een groot voordeel dat je het product pas inkoopt als je klant al heeft betaalt.

Je verkoopt de producten zonder dat je ze ooit in je handen hebt gehad. Als jij een bestelling krijgt via je webshop stuur je dat naar de dropshipper door en hij handelt het verder af. 

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan dropshipping. Je hebt namelijk een webshop nodig, en er is een grote kans dat jij nog niet weet hoe je die moet gaan bouwen. Het vinden van een goede Nederlandse dropshipper is heel lastig. Ook heb je in de meeste gevallen gewoon een klantenservice nodig, de dropshipper regelt dit NIET voor jou. Het laatste nadeel is dat mensen die kiezen voor dropshipping dat doen omdat je geen voorraad nodig hebt, maar mensen zullen wel gaan retourneren. Als je wel eigen voorraad hebt kan je de geretourneerde producten in de meeste gevallen gewoon weer bij je voorraad toevoegen, bij dropshipping kan die niet. 

De twee bekendste dropshipwebsite platformen zijn Shopify en Woocommerce. Hieronder vind je een uitleg over de verschillende methodes. 

Shopify

Shopify is een Canadees bedrijf waar je een prachtige webshop kunt maken zonder ervoor geleerd/geoefend te hebben. Als je je opgeeft voor Shopify krijg je een 14-daagse proefperiode, na de 14-daagse proefperiode moet je een abonnement kiezen. Het goedkoopste abonnement is $29. 

Als je wilt dropshippen via Shopify maak je gebruik van de app Oberlo. Via Oberlo kan je producten van Aliexpress importeren naar je webshop. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het totaal niet!

Je dropshipt dus via Aliexpress. Zodra iemand iets bij jouw webshop heeft besteld bestel jij dat product bij Aliexpress en verzend Aliexpress het naar jouw klant. De levertijd is meestal tussen de 7 en 30 dagen. Dit moet je duidelijk in je productomschrijving vermelden, anders krijg je hier heel veel gezeur over. 

Woocommerce

Misschien ken je WordPress al wel, via WordPress kan je een website bouwen. Woocommerce is een plug-in voor WordPress. Met WordPress kan je websites bouwen, als jij een webshop wilt bouwen installeer je Woocommerce en dan heb je al bijna een webshop. 

Woocommerce is wel een stukje lastiger dan Shopify. Er zitten namelijk nog veel dingen achter zoals bijvoorbeeld hosting. Als je nog nooit een webshop hebt gebouwd raad ik je aan om Shopify te gebruiken.

Als je via Woocommerce dropshipt is dit niet via Aliexpress, maar moet je een andere dropshipper zoeken. In de meeste gevallen is dit een Nederlandse dropshipper.

Wij hopen dat nu duidelijk is wat dropshipping is!

Andere Blogs:

Bol vs Dropshipping

Voor en nadelen van dropshipping