...

Kan je dropshipping doen als minderjarige?

Vandaag gaan we jou vertellen of het wel of niet mogelijk is om als minderjarige dropshipping te doen. We merken dat veel jongeren zich dit afvragen. In deze blogpost gaan we je hierover wat meer duidelijkheid geven. 

Hoe werkt dropshipping?

Als eerste leggen we voor degene die het nog niet weten even kort uit hoe dropshipping werkt. Wil je een uitgebreide uitleg? Klik dan hier.

Veel webshops waarbij jij misschien ook wel producten bestelt hebben zelf voorraad. Bij dropshipping heb je geen eigen voorraad. Wat je wel nodig hebt is een eigen webshop. Je zet producten van de dropshipper op je website (deze kan je in de meeste gevallen gewoon importeren vanaf hun website). Zodra je een bestelling hebt zet je die bestelling door naar je dropshipper en hij heeft dus het product op voorraad en verzend het voor jou naar je klant.

minderjarige dropshipping

Je hebt dus een webshop nodig. Misschien weet je al hoe je een webshop moet maken, maar misschien is dit nog helemaal onbekend voor jou. Ik zou jou eventueel kunnen helpen bij het bouwen van je webshop of ik kan de gehele webshop voor je bouwen. Mocht je dat willen, klik dan hier.

Er zijn twee mogelijkheden bij het bouwen van een webshop als je dit zelf doet, namelijk WordPress/Woocommerce en Shopify. Er zijn ook andere mogelijkheden, maar dit zijn degene die wij zelf gebruiken en ook aanraden. Wij gebruiken voornamelijk WordPress aangezien wij dit fijner vinden bouwen en het is voor ons goedkoper in de maandelijkse kosten. Wil je meer informatie over de verschillen tussen WordPress en Shopify, dan kan je deze blogpost even lezen.

Het voordeel van WordPress is dat je hier geen creditcard voor nodig hebt. Je kunt wel een creditcard krijgen als minderjarige, maar ik vind het persoonlijk fijner met gewoon mijn bankrekening te werken die ik sowieso al heb. Voor shopfiy heb je namelijk wel een creditcard nodig.

Ook dien je een KVK-nummer te hebben. Het aanvragen van een Kvk nummer is niet gratis. Het kost eenmalig 50 euro en je moet wel belasting aangifte gaan doen. Als minderjarige kan je een KvK aanvragen, maar je dient wel toestemming van je ouders te hebben (ze moeten mee naar de kvk).

Mijn ervaring 

Ik (Sofie Kooijman) ben op mijn 14de begonnen met onderander dropshippen en ik heb er nooit problemen mee gehad dat ik minderjarig ben. 

Conclusie, je kunt zeker als minderjarige dropshipping doen. Maar ik geef wel een tip, een beetje hulp bij het aanvragen van de KvK en belasting aangifte is wel handig hoor