...

Dropshipping via Bol.com?

Wij krijgen de laatste tijd steeds meer vragen of het een mogelijkeheid is om dropshipping via Bol.com te doen. In dit artikel gaan wij antwoord geven op deze vraag en we laten je onze eigen resultaten hiervan zien.

Er wordt de laatste tijd veel gezegd over dropshipping en bol.com, niet perse als combinatie, maar het is logisch dat mensen dit willen testen. Het nadeel van als je via Bol verkoopt is dat je producten moet inkopen zonder dat je weet of de producten überhaupt zullen gaan verkopen op Bol.com. Om dit op te lossen is het een logische gedachte om te willen dropshippen via bol.com. Bij dropshipping heb je namelijk geen eigen voorraad. Zodra jij een bestelling hebt stuur jij deze door naar je leverancier en verzend hij dit rechtstreeks naar de klant. Hiermee voorkom je dus dat je producten hebt liggen die niet verkopen, want jij koopt het product pas in zodra het al is betaalt. Eigenlijk koop jij voorraad met het geld van je klant.

Dropshipping via Bol.com doormiddel van Aliexpress

De meest bekende manier van dropshipping is via Aliexpress. Dus zodra iemand een bestelling heeft geplaatst op jou webshop zet jij deze bestelling door naar een leverancier op aliexpress. We zullen maar meteen vertellen dat dit geen mogelijkheid is bij bol.com. Bij bol.com draait het namelijk om snelle levertijd. De levertijd van leveranciers op Aliexpress is meestal rond de 10-40 dagen.

levertijd (dropshipping) via bol.com

Hiernaast zie je een screenshot van mijn eigen verkopers account op Bol. Hier zie je dat de maximale toegestane levertijd 8 werkdagen. Laten we zeggen dat je het vaak nog wel zou kunnen rekken naar 10 dagen (dit is niet aan te raden). Het is mij nog nooit gelukt op een leverancier van aliexpress het pakket binnen 10 dagen te laten leveren. Als je wel zo’n leverancier hebt kan het dus in principe, maar wij raden dit niet aan.

Wat is dan wel een mogelijkheid?

Er is wel degelijk een mogelijkheid om te kunnen dropshippen via bol.com.

Als eerste is het het handigste om te kijken of je een Nederlandse leverancier kunt vinden. Je kunt dan producten dropshippen, maar dan met snellere levertijd. De gemiddelde levertijd van wat ik overal zie is 1-2 werkdagen van Nederlandse dropshippers. Het nadeel van dropshipping via Bol.com in Nederland is wel dat er naar mijn mening minder “goede” producten zijn. Je hebt minder keuze dan bij bijvoorbeeld Aliexpress / Alibaba. Het voordeel is wel weer dat Nederlandse dropshippers vaak merk producten aanbieden en een betere kwaliteit dan leverancier op Alibaba.

Zodra je een goede, in Nederland gevestigde, dropshipper hebt gevonden kan je aan de slag gaan. Ik raad je aan om te starten met een aantal producten van de dropshipper op Bol.com te plaatsen met de voorraad op 1 á 2 stuks. Zo kan je gaan testen of je een goede leverancier hebt gevonden en of de producten goed verkopen. Misschien verkoopt je producten wel super goed, maar levert je leverancier helemaal niet. Je zit dan met allemaal orders waarbij je dit moet gaan oplossen. Vandaar dat het in het begin met en nieuwe leverancier handig is om te beginnen met 1 á 2 stuks op voorraad.

Bekijk onze Gratis “Verkopen via Bol.com” cursus. Klik HIER

Nadelen van (dropshippen) verkopen via bol

Het grootste nadeel van bol.com als je via hen wilt gaan dropshippen is dat je pas aan het einde van de maand betaalt krijgt. Je moet dit dus wel kunnen voorschieten. In de meeste gevallen zal je je leverancier namelijk wel direct moeten betalen. Dit moet je dus wel zien te managen, aangezien je niet wilt dat je geen orders meer kunt doorzetten omdat je dit hebt onderschat en geen geld meer over hebt. In dit geval zou je dus moeten wachten tot het einde van de maand wanneer Bol jou uitbetaalt. Wat er ook nog bij komt zijn de verzendkosten die je dus ook moet voorschieten voordat bol.com jou gaat uitbetalen.

Wil je alle voor en nadelen op een rijtje? Klik dan hier.

Onze eigen resultaten van dropshipping via bol.com

Ik heb zelf ook gedropshipt via bol. Hieronder zie je een screenshot van mijn resultaten.

Het is zoals je kan zien niet veel. Wel moet ik hierbij zeggen dat ik maar 4 dagen hiermee bezig ben geweest. Ik ben er zo snel mee gestopt aangezien het dropshippen voor mij meer een test was of verkopen via bol wel of niet zou werken. Ik wist namelijk ook dat ik geen winst zou gaan maken.

Na dit experiment ben ik wel doorgegaan / begonnen met verkopen via bol. Ik zag namelijk dat het werkte. Toen heb ik dus besloten om voorraad in te gaan kopen en zelf te gaan verzenden.

Hopelijk heb je nu een duidelijk antwoord op de vraag “Is dropshippen via bol.com een mogelijkheid?”

Wil je meer blogs over verkopen via bol lezen? Klik dan hier.