...

Heeft het corona virus impact op verkopen via Bol.com?

Een groot deel van de lezers van ons blog verkopen producten via Bol.com. We hebben sinds de corona crisis veel de vraag gekregen of wij verschil merken aan de hoeveelheid verkopen die we doen via Bol.com.

Voor de mensen die ons niet kennen, wij zijn Arno en Sofie Kooijman, vader en dochter. We hebben meerdere bedrijven en één van de dingen die wij doen is verkopen via Bol.com.

Om vast te stellen of het corona virus echt een grote impact heeft op ons bedrijf is nog een beetje vroeg. Maar we kunnen wel zeggen dat we er zeker niet niks van merken. In november en december merken we bijvoorbeeld dat de verkopen bijna verdubbelen. En nu merken we dus dat we een stuk minder verkopen.

Moet je je zorgen maken?

Op de vraag of het nodig is om je zorgen te maken is lastig antwoord te geven. Dit ligt er natuurlijk aan hoe afhankelijk je bent van Bol.com. Als je enige inkomsten bron verkopen via Bol.com is en je merkt dat je omzet aanzienlijk daalt is het inderdaad handig om je ook misschien te gaan verdiepen in iets anders.

Wij hebben meerdere bedrijven en verkopen via Bol is maar een heel klein gedeelte van onze inkomsten, vandaar dat wij ons er niet echt zorgen over hoeven te maken.

Wat doen als je minder verkopen hebt via Bol.com?

Er zijn natuurlijk veel negatieve kanten aan wat er nu gebeurt, maar er zijn altijd ook positieve dingen.

“Never let a good crisis go to waste.”

Er zijn heel veel dingen die nu minder goed verkopen via Bol, maar je kunt ook kijken naar de dingen waarvan je denkt dat ze wel goed gaan verkopen. Enkele voorbeelden zijn hand sanitizer, skeelers en hulpmiddelen om thuis te sporten. Een tip is om te bedenken wat dingen zijn die je nu niet kan doen (bijvoorbeeld naar de kapper of de sportschool gaan) en daar een ‘oplossing’ voor bedenken.

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel. Wil je graag leren hoe verkopen via Bol.com werkt? Neem een kijkje bij onze gratis cursus. Klik hier om de gratis ‘Verkopen via Bol” cursus te bekijken.

Misschien vind je dit ook interessant.